Primul sărut

images8G3D0B75Mulţi zâmbesc ironic, alţii citesc din curiozitate, unii cad în melancolie, alţii ne vor considera nebuni sau demodaţi, dar noi Îi mulţumim şi azi lui Dumnezeu că n-am ratat primul sărut. Din fericire primul sărut al soţiei mele a coincis cu al meu. Articolul care urmează este scris de soţia mea şi prezintă perspectiva ei asupra experienţei unice a primului sărut. Oricum, n-ar fi putut spune nimic despre asta daca nu eram eu acolo 🙂 . Se întâmpla în data de 2 august 2009 nu oriunde ci în Biserică,  nu ascunşi de cineva sau în faţa oricui ci înaintea lui Dumnezeu, la altar.

Ce-i drept, n-am avut experienţă, dar nici nu-ţi trebuie, de-aia i se zice “Primul…” şi de-aia este special.

Acest articol nu este publicat pentru a ne lăuda. Dacă n-ar fi fost îndurarea Domnului n-am fi fost nici măcar împreună. Acest articol nu a fost scris nici pentru ca cineva care a ratat primul sărut să se simtă umilit. Acest articol a fost scris în primul rând pentru a mărturisi că Dumnezeu, aşa cum spune Biblia, “face orice lucru frumos la vremea lui” şi că “la ceea ce face Dumnezeu nu mai este nimic de adăugat şi nimic de scăzut”- Dumnezeu nu dezamăgeşte, nu împlineşte ci întotdeauna depăşeşte aşteptările celor iubiţi de El.(motto-ul nostru din ziua nunţii). Acest articol este publicat pentru a încuraja pe cei care mai au şansa să prindă primul sărut cu acela/aceea cu care va putea să împartă şi ultimul sărut. Acest articol este scris pentru a te încuraja pe tine care-l citeşti acum, să ştii şi să crezi, că oriunde te-ai afla în viaţa ta sentimentală, fie că mai eşti curat sau poate în ruină şi regret, Dumnezeu poate, şi-ţi va da harul să experimentezi bucuria şi împlinirea… dacă vrei să asculţi de El!

Primul sărut

Nu am realizat prea bine cum a fost…S-a petrecut aşa repede! Nici un blitz nu a reuşit să-l surprindă !Ce ştiu sigur e că îmi mai doream încă unul. Cel puţin unul…

Extraordinar ! Să fii iubit/ă de presoana pe care o iubeşti ! Să exprimi acest lucru şi fizic ! Să doreşti să fii aproape, mai aproape, tot mai aproape…

Era PRIMUL SĂRUT !

Ne ştiam din copilarie, dar nu ne cunoşteam mai deloc. Am crescut în acelaşi oraş, am mers la aceeaşi biserică, am fost implicaţi în diferite activităţi în biserică împreună cu alţi tineri, dar târziu « am aflat » unul de altul.

Viaţa ne-am continuat-o în localităţi diferite mulţi ani. Tot felul de frământări… Modelare.

Am cunoscut însă un dar nemeritat!

walkingbeach

O zi de ianuarie avea să fie referinţa. Dumnezeu avea să ne direcţioneze pe un drum împreună întreaga viaţă. 24 ianuarie… Ziua Unirii Principatelor, dar şi ziua în care am hotarat să facem paşi împreună spre a forma o familie.

Aveam atunci aproape 25 de ani şi el aproape 29!

Ca prieteni am hotărât că va fi spre binele nostru să ne limităm atingerile fizice.

O, da, vedeam în jurul nostru fete şi băieţi care erau aşa de apropiaţi fizic… Ne doream şi noi să ajungem acea zi… Dar VOIAM să o păstrăm deosebită!

Cucerirea fizică se dovedea a fi extraordinară pas cu pas !

Când a fost PRIMUL SĂRUT?

ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU, LA ALTAR, CA SOŢ ŞI SOŢIE! Greu de crezut ?

« Abia atunci a fost primul sărut !? » Cam aşa a reacţionat o colegă de masterat căreia i-am povestit. Da, surprinsă în mod extraordinar.

Nu e o nebunie să-ţi refuzi intimitatea fizică atunci când ştii că te vei căsători cu acea persoană ?

Ei, ce părere ai avea de o casă care nu are temelie ? Poate că nu se vede că nu are temelie, dar mai târziu, dacă o furtună puternică o loveşte, s-ar putea să se prăbuşească. Cu cât o temelie e mai adâncă şi bine turnată, cu atât casa e mai trainica. Apropierea fizică fără apropiere sufletească e începutul construcţiei unei case fără temelii. APROPIEREA SUFLETEASCĂ E MAI PROFUNDĂ CÂND NU SE PUNE ACCENT PE APROPIEREA FIZICĂ.

Când faci un cadou deosebit, îţi place ca cel căruia i-l dăruieşti să îl vadă înainte de eveniment, sau doreşti să-i faci o surpriză specială? INTIMITATEA FIZICĂ E CADOUL DEOSEBIT PENTRU DUPĂ CĂSĂTORIE !

Într-o lume în care primul sărut este experimentat probabil, în medie, la vârsta de 12-16 ani, nu e ciudat să îţi impui asemenea limite ?

Da, foarte ciudat ! Şocant de-a dreptul !

Şi totuşi, atât de aducător de bucurie !

Şocul atrage atenţia ! Poate fi şoc traumatizant sau benefic !

lovers-walking

Primul sărut pentru noi a fost începutul unei vieţi de familie aflate sub privirea lui Dumnezeu ! Şi acum, la aproape cinci ani de la căsătorie, ne aducem cu bucurie aminte de stângăcia, dar şi de emoţiile trezite de acest prim act de intimitate fizică.

Chiar dacă a fost un şoc pentru tine să auzi că se poate trăi în bucurie şi armonie chiar fără a încerca diferite tipuri de sărut cu diferite persoane, uite că  se mai poate şi azi !

Care e avantajul ? O viaţă armonioasă, fără remuşcări, cu bucurie alături de soţul/soţia ta ! Şi mai ales plăcută lui Dumnezeu !

Cine m-a sfătuit la aşa ceva ? Nu am căutat sfat la specialiştii în săruturi sau relaţii intime ! Am căutat îndemn la SPECIALISTUL relaţiilor intime, la Domnul Isus (da ! chiar El !), Cel ce a fost de faţă când bărbatului şi femeii i-au fost modelate trupurile, când li s-au creat hormonii şi când li s-a dăruit personalitate !

ALEGE SĂ ŞOCHEZI PRIN BINE !

vieux amants

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Sexualitate, Tineri, Valori and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s