Politicienii şi adevărul

images3QY4B18NUna dintre cele 10 porunci spune „Să nu minţi!” În vremea adolescenţei mă întrebam de ce Dumnezeu a dat o aşa poruncă, „doar copiii mint”- credeam eu. Acum, la 34 de ani, când ascult ştirile şi-i văd pe politicieni vorbind şi uneori comparând chiar declaraţii pe care tot ei le fac… înţeleg.

Este însă un text în Biblie care nu doar că mă face să înţeleg situaţia politicienilor, dar îmi dă şi linişte vizavi de aceştia prin aceea că m-a învăţat să am aşteptări corecte faţă de ei. În felul acesta nu pot fi dezamăgit.

Evanghelistul Ioan descrie scena în care Domnul Isus este adus înaintea guvernatorului Pilat din Pont. Redau citatul: Pilat a intrat iarăşi în odaia de judecată, a chemat pe Isus şi I-a zis: „Eşti Tu Împăratul iudeilor?” Isus i-a răspuns: „De la tine însuţi spui lucrul acesta sau ţi l-au spus alţii despre Mine?” …”Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”-a răspuns Isus. Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor; dar acum, împărăţia Mea nu este de aici.” „Atunci, un împărat tot eşti!” I-a zis Pilat. „Da” a răspuns Isus „Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.” Pilat I-a zis: „Ce este adevărul?” După ce a zis aceste vorbe, a ieşit iarăşi afară la iudei… (Ioan 18.33-38)imagesBV44CO4A

Dacă Pilat a fost „de dreapta” sau „de stânga” nu ştiu. Ştiu încă ca a fost „de jos” şi mai ştiu că politicianul de jos nu are idee ce este adevărul. Mai mult de atât, nu doar că nu ştie ce este adevărul, dar nici nu vrea să afle ce este. Deşi a pus întrebarea, părăseşte încăperea fără să aştepte răspuns şi merge în faţa mulţimilor agitate.

Faptul că politicienii mint nu trebuie să ne mire. Trebuie să ne mire doar faptul că noi îi credem. Probabil pentru ei este singurul mod de a supravieţui patru ani într-o lume bazată pe minciună. Noi însă, din păcate, votăm minciuna. Ei au văzut că ne plac minciunile şi ne spun tot mai multe. Iar noi îi votăm şi când votăm minciuna votăm, de fapt, lipsa de caracter, lipsa de integritate, …votăm egoismul, mândria, laşitatea, ….votăm în cele din urmă ironiile, sfidarea, furtul, şantajul, corupţia …şi mai departe culegem nedreptatea, sărăcia, revolta şi ura.

Din fericire însă, vindecarea unei ţări nu porneşte de la politicieni, ci de la oamenii de rând. Politicienii reprezintă doar valorile şi aspiraţiile populaţiei. Noi ni-i alegem şi-i trimitem acolo să ne reprezinte… şi ne reprezintă. Haideţi să ne fie dor de adevăr, să dorim să trăim după adevăr. Haideţi să ne întoarcem noi la Domnul Isus Hristos. Domnul Isus a spus „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” şi tot El a spus: „Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.” Când noi ne vom întoarce cu faţa către Hristos, când vom asculta glasul Lui şi învăţăturile Lui, atunci vor exista în parlament tot mai mulţi oameni care cunosc şi iubesc adevărul, vor fi oameni de caracter, oameni integri. Atunci vor şti ce înseamnă respectul faţă de semeni şi faţă de ţară. Atunci noi vom culege pace, linişte, prosperitate.

Începe schimbarea cu tine, începe schimbarea în tine! Votează adevărul, alege-L pe Domnul Isus! Ascultă glasul Lui şi caută să împlineşti învăţăturile Lui pe care le găseşti în Biblie, în Noul Testament!

Mihail Geabou

Advertisements
This entry was posted in Politica and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s