Putem să ne rugăm sfinţilor?

imagesTXR80LQZOrice este posibil, numai că, nu orice lucru pe care omul îl face este şi corect, bun, benefic. Este adevărat că se practică rugăciunea către sfinţi, aceştia fiind consideraţi mijlocitori pentru noi oamenii. Biblia, însă, spune cu totul altceva:

Singurul mijlocitor între Dumnezeu şi oameni este Domnul Isus Hristos. Apostolul Pavel spune aşa: „este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni- Omul Isus Hristos” (1Timotei 2.5). Din moment ce Domnul Isus este singurul, înseamnă că nu mai este altul.

De asemenea, nu găsim nicăieri în Biblie spunându-se că sfinţii au rolul de mijlocitor şi nici că trebuie să ne rugăm sfinţilor. Dimpotrivă, Domnul Isus Însuşi, Fiul lui Dumnezeu ne învaţă şi ne îndeamnă să ne rugăm lui Dumnezeu, în Numele Său şi prin Duhul (Iuda 20).

Luca 11.2 Când vă rugaţi să ziceţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri…”

Ioan 16.23 Adevărat, adevărat vă spun că orice veţi cere de la Tatăl în Numele Meu vă va da.

Practica Bisericii încă de la începuturile ei, precum şi învăţătura apostolilor sunt total străine de rugăciunea adresată sfinţilor. Biblia înregistrează chiar un moment de rugăciune al bisericii în prigoană când aceştia se adresează lui Dumnezeu Tatăl: „Stăpâne Doamne care ai făcut cerul, pământul, mare şi tot ce este în ele…”.

În concluzie, putem spune că deşi mulţi practică rugăciunea adresată sfinţilor, aceasta nu este în conformitatea cu învăţătura Domnului Isus şi a Sfintelor Scripturi. De aceea, practica aceasta nu onorează pe Dumnezeu ci doar pe oamenii care au inventat-o.

Eu mă întreb: Dacă Domnul Isus ne învaţă să ne rugăm Tatălui, şi putem să facem asta, de ce unii preferă să se roage altor oameni? Dacă ai posibilitatea să te adresezi cu problema ta direct Preşedintelui, de ce preferi să te adresezi şoferului lui? De ce? Pentru că în felul acesta, apelând la sfinţi, mulţimi de oameni continuă să fugă de Domnul Isus şi să se depărteze de Dumnezeu. Rugăciunea adresată sfinţilor este ea însăşi dovada necredinţei oamenilor şi a lipsei de relaţie cu Domnul Isus. Dacă ar iubi şi ar cunoaşte pe Isus Hristos s-ar putea adresa direct Tatălui în Numele Domnului Isus – aşa cum Însuşi Domnul Isus ne-a învăţat. Astfel, cultul sfinţilor cu practica rugăciunii la sfinţi este o altă metodă a diavolului prin care se descurajează apropierea omului de Dumnezeu prin Isus Hristos, dându-i-se totuşi impresia că face ceva …cu toate că nu face ce trebuie. Imposibilitatea omului de a se adresa lui Dumnezeu ca „Tată” (aşa cum ne învaţă Biblia) este dovada clară a întunericului spiritual şi a înşelăciunii celui rău în care mulţi încă trăiesc cu toate că se numesc „creştini.”

Mihail Geabou

Advertisements
This entry was posted in Apologetica and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s