Şi totuşi, cine a fost Sfântul Valentin?

sfantul valentinTocmai s-a sărbătorit Valentine’s Day. Dar câţi dintre cei ce-au sărbătorit ziua aceasta ştiu cu adevărat cine a fost Sfântul Valentin? Sau contează?

Majoritatea surselor ce vorbesc despre sfântul Valentin îl prezintă ca pe un credincios devotat lui Dumnezeu. El ar fi fost martirizat la 14 februarie 270 datorită faptului că a oficiat căsătorii pentru soldaţii romani. Lucrul acesta fusese interzis de împăratul Claudius II Ghoticus care considera că soldaţii erau mult mai eficienţi dacă rămâneau necăsătoriţi şi astfel nu mai aveau şi responsabilitatea unei familii.

Dacă aşa stau lucrurile, atunci Valentine’s Day n-ar trebui cu nici un chip să fie o sărbătoare a desfrâului şi imoralităţii sexuale. Sfântul Valentin şi-a dat viaţa pentru că a cununat bărbat şi femeie şi astfel a binecuvântat unirea sexuală în cadrul căsătoriei. Ce se întâmplă astăzi de Valentine’s Day este liberalizarea sexului oriunde, oricum şi cu oricine. Creştinul adevărat, cum spune Dumnezeu …”se fereşte chiar şi de ceea ce se pare rău.” Ne ţinem departe de un astfel de fenomen păgân introdus subtil sub haina religiozităţii. Nu ne lăsăm înşelaţi de spiritul lumii.

Contează să ştim ce sărbătorim? Pentru omul fără Dumnezeu, pentru lumea condusă de spiritul celui rău nu contează. Ei ştiu un singur mod de a sărbători: mâncare, beţie, sex şi violenţă uneori. Indiferent că este Crăciun, Paşte, Bototează, nuntă, înmormântare sau parastas.

Diavolul este Tatăl minciunii. El nu este deloc original. Ştie numai să copieze şi să denatureze aducând chiar şi religia în slujba idolatriei.  Dacă eşti creştin, fii înţelept! Lumea este plină de falsuri. Ai grijă să nu cumva să ajungi să joci pe ritmul diavolului în Numele Domnului!

Iubirea adevărată între un bărbat şi o femeie nu este de-o zi, ci de toate zilele, nu în afara ci doar în cadrul căsătoriei şi nu constă în plăcere de-o noapte ci în devotament şi responsabilitate de-o viaţă!

Mihail Geabou

Advertisements
This entry was posted in Apologetica, Lumea ca sistem, Sexualitate, Tineri and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s