Veşti bune pentru LGBT

dc219f5cb704bfaf252e7f157eb2f4ef64fd3205c27f4ea804eb90236e49dbb6_largeAm văzut o mulţime de homosexuali care s-au bucurat cu lacrimi la primirea veştii din partea Curţii Supreme de Justiţie a SUA. Dar oare aceasta să fie vestea bună pentru ei? Cu siguranţă nu. Este ca şi când ai spune hoţului că s-a legalizat tâlhăria sau corupţilor că s-a legalizat corupţia. Asta nu rezolvă problema, ci doar o muşamalizează.

Iată ce spune Biblia: „Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.” (1Corniteni 6.9-11)

Ca să înţelegi şi să te bucuri de vestea bună, trebuie întâi să recunoşti vestea rea: homosexualitatea este păcat. Adevărul nu se decide prin vot. Dumnezeu este Adevărul şi ceea ce El spune este Adevărat. Nici o altă instanţă judecătorească omenească sau îngerească n-ar putea schimba ceea ce Dumnezeu a spus. Şi, trebuie să recunoştem, Curtea Supremă a SUA a mai greşit şi altă dată: nu tot ea a hotărât că este în afara legii o căsătorie între albi şi negri? Nu Curtea Supremă a legalizat crima avortului?

Cândva oamenii au recunoscut că homosexualitatea este păcat aşa cum spune Biblia. Mai târziu, pentru a nu intra sub incidenţa legii, au spus că homosexualitatea este o boală—nu poţi pedepsi pe cineva pentru o boală, nu? Apoi în anii ’70 cu sprijinul şi la adăpostul autorităţii „halatelor albe” au scos homosexualitatea din rândul bolilor. Au numit-o „orientare sexuală” iar cauza, au spus ei, este una naturală, de natură genetică. Şi aşa, redefinind realitatea au ascuns problema.

Mai mult, redefinind homosexualitatea ca orientare sexuală şi nu ca păcat, lumea fără Dumnezeu spulberă de fapt orice speranţă de rezolvare a problemei. De ce? Pentru că un diagnostic fals duce la o reţetă greşită şi deci, la acutizarea problemei. De fapt, LGBT spune: nu este nici o problemă… şi de fapt, asta este marea problemă- să nu recunoşti realitatea.

Omul îi poate da tot felul de nume, realitatea însă este aceeaşi: homosexualitatea este păcat, păcatul este urât şi pedepsit de Dumnezeu. „Nu vă înşelaţi…”- avertizează apostolul Pavel, „nici curvarii, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii… nu vor moştenii Împărăţia lui Dumnezeu.” „Malahii şi sodomiţii”- era modul în care lumea cunoştea atunci practicile LGBT de astăzi. Cu alte cuvinte, oamenii care practică homosexualitatea şi alte perversiuni sexuale de genul acesta nu pot avea parte de Raiul lui Dumnezeu ci de iad.

Care este vestea bună? Apostolul Pavel se adresează Bisericii din Corint: „…aşa eraţi unii din voi!” – Da, unii din aparţinătorii Bisericii lui Hristos din Corint fuseseră homosexuali, lesbiene, transsexuali… cruvari şi preacurvari. Fuseseră… dar acum nu mai erau. Cum nu mai erau? Păi homosexualitatea nu este ceva genetic, natural? Nu, homosexualitatea este păcat ca şi curvia, ca şi preacurvia, beţia şi hoţia. După cum soluţia pentru beţie şi hoţie nu este legalizarea lor ci pocăinţa, tot aşa, homosexualii care s-au pocăit au devenit oameni normali, eliberaţi de viciul sexualităţii pervertite.

Cum au ajuns homosexualii, lesbienele în biserică? Iată ce spune apostolul Pavel: „aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.” Ceva s-a întâmplat în viaţa lor. Inima şi gândirea lor a fost înnoită şi spălată, spiritul lor a fost sfinţit.

Domnul Isus Hristos a murit şi pentru păcatul homosexualităţii. Vino la Domnul Isus care te iubeşte şi vrea să fii fericit. Spune păcatului pe nume. Mărturiseşte-l în rugăciune înaintea lui Dumnezeu. Regretă faptele păcătoase. Încrede-te în Domnul Isus –Hristosul, Fiul lui Dumnezeu care prin sângele sfânt vărsat pe cruce îţi poate curăţi conştiinţa, gândirea, inima de pofta păcătoasă; prin Duhul Sfânt te poate sfinţi şi-ţi poate da neprihănirea Sa. Dumnezeu a făcut lucrul acesta şi în alţii ca tine atunci în vremea lui Pavel, în Corint, dar şi în zilele noastre.

Twist-and-ShoutVestea bună este că poţi fi spălat, curăţit şi sfinţit. Vestea bună este că şi tu, homosexual, lesbiană, transsexual..etc poţi face parte din Biserica Domnului Isus pentru că Domnul Isus prin Duhul Sfânt te face un om nou. Nu eşti nici primul şi nici ultimul păcătos care poate fi eliberat de păcatul homosexualităţii. Asigură-te însă că eşti unul dintre ei.

Tu nu ai nevoie ca cineva să-ţi aprobe comportamentul păcătos. Tu ai nevoie să te pocăieşti de comportamentul păcătos. Aprobarea oamenilor, fie ea chiar suportul legal, nu-ţi poate aduce pacea sufletului. Doar iertarea Domnului Isus te poate vindeca!

Veştile bune nu vin de la Curtea Supremă de Justiţie şi nici de la Casa Albă ci de la Crucea Domnului Isus şi de la Tronul de îndurare al lui Dumnezeu.

Mihail Geabou

Advertisements
This entry was posted in Apologetica, Consiliere, Lumea ca sistem, Sexualitate, Tineri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s