Ce religie/denominaţiune are diavolul?

ecumenismDiavolul este fără îndoială cea mai mare persoană religioasă a tuturor timpurilor. El crede în Dumnezeu- ştie că există şi L-a şi văzut. Crede că Isus Hristos a existat şi că este Fiul lui Dumnezeu. Chiar a avut de-a face cu El de mai multe ori şi chiar se teme de El. Diavolul crede că există iad şi crede că există rai. Din ce cult şi din ce religie face parte diavolul ?

Dacă eşti ortodox vei zice că diavolul este sectant. Dacă eşti catolic poate spui că satan este ortodox sau evanghelic. Dacă eşti baptist zici că e adventist…şi tot aşa. În realitate însă, spre surprinderea noastră, diavolul face parte din aceeaşi religie şi acelaşi cult cu tine şi cu mine. Dacă eşti ortodox, şi el este. Dacă eşti catolic, şi el este. Diavolul este şi adventist şi baptist şi creştin după evanghelie şi penticostal. Iată de ce cred lucrul acesta şi nu este deloc o glumă :

În primul rând, diavolul cunoaşte Biblia mai bine decât oricare dintre noi. Atât evanghelistul Matei cât şi Luca menţionează că atunci când diavolul L-a ispitit pe Domnul Isus, I-a citat din Scripturile Vechiului Testament, din Psalmi. Şi chiar ştia pe de rost. Fără îndoială că el ştie pe de rost şi Noul Testament, adică întreaga Biblie.

În al doilea rând, diavolul cunoaşte şi mărturisirea de credinţă, corpul de doctrine al fiecărui cult. El este mai catolic decât Papa, mai ortodox decât Patriarhul României, mai baptist decât Preşedintele cultului baptist.

În al treilea rând, diavolul este nelipsit de la Biserică. În timp ce mulţi dintre enoriaşii tuturor cultelor îşi permit să „chiulească” de la Biserică, diavolul este nelipsit. El nu merge în club sau la cârciumă pentru că cei de acolo sunt în siguranţă ai lui. Merge la Biserică. Acolo lucrează. Dar la ce biserică? Le frecventează pe toate.

Potrivit acestor trei criterii, diavolul, din păcate poate fi, şi omeneşte vorbind chiar este, cel mai mare adventist, ortodox, catolic, baptist…etc. El rămâne însă tot drac şi încă ceva… el nu este creştin. Cum adică? Da, este posibil să fii ortodox, catolic, baptist… şi totuşi să nu fii creştin. De fapt asta este tragedia şi a românilor: suntem orice (religie sau cult) dar mai puţin creştini.

Ce înseamnă a fi creştin? Cuvântul „creştin” vine de la „Christos.” Un creştin este un urmaş al lui Hristos. De ce diavolul nu este şi nici nu poate fi creştin? Pentru că diavolul prin natura lui nu vrea să iubească şi să asculte de Domnul Hristos. A şti că există Dumnezeu şi Domnul Isus Hristos nu te face creştin după cum nici pe mine nu mă face satanist faptul că ştiu că el există. Din păcate, prin fapte, cei mai mulţi oameni arată nu doar că ştiu că există diavol dar îl şi ascultă, îl imită şi-i pomenesc numele foarte des.

Concluzia este următoarea: Singurul lucru care ne-ar putea deosebi de diavolul în ce priveşte religia este să-L iubim şi să ascultăm de Domnul Isus Hristos. Acesta este singurul lucru pe care diavolul nu-L poate face şi este de fapt şi singurul lucru care ni se cere nouă să-l facem. Noi nu trebuie să ne lăudăm cu un cult sau cu o religie, ci cu Domnul Isus Hristos. Niciun cult şi nicio religie nu mântuie de păcate pe nimeni ci doar Domnul Isus Hristos. Nu un cult, nici religie, ci doar o relaţie cu Domnul Hristos. Pe Dumnezeu nu-l interesează din ce religie ai făcut parte şi din ce cult. Îl interesează dacă ai fost creştin, adică dacă ai iubit, dacă ai ascultat şi ai împlinit învăţătura Domnului Isus. Aceasta este credinţa adevărată!

Mihail Geabou

Advertisements
This entry was posted in Apologetica, Biserica, Ortodoxie, Tineri, Valori, Viaţa eternă and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s