Şi dacă Dumnezeu nu este în vârf de munte?

Auzim de multe ori spunându-se: „Toate religiile duc la Dumnezeu! Orice religie este bună, numai să te ţii de ea. Religiile sunt ca nişte cărări ce urcă pe versanţii unui munte şi toate conduc sus la Dumnezeu!”

Dar dacă Dumnezeu nu se află în vârful muntelui? Dacă Dumnezeu este infinit mai departe de vârful muntelui? Atunci, căutarea oricărei religii este un eşec fatal.

MUNTEApostolul Pavel spunea despre Dumnezeu: „Fericitul şi singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor; singurul Care are nemurirea, Care locuieşte într-o lumină de care nu poţi să te apropii, pe Care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea şi care are cinstea şi puterea veşnică!” (1Timotei 6.15-16). În viziunea lui Pavel, Dumnezeu nu este aşezat pe un munte; Dumnezeu este sfânt, iar noi, datorită păcatului nostru am devenit incapabili de a ne apropia măcar de gloria ce-L înconjoară.

Chiar dacă unii L-au „aşezat” pe Dumnezeu pe vârf de munte, până acum marii oameni religioşi, cu cât s-au apropiat mai mult au realizat că prăpastia dintre ei şi Dumnezeu este tot mai mare. Până în prezent, istoria dovedeşte că nimeni n-a ajuns la Dumnezeu urcând poteca vreunei religii.

Ce ne facem dacă Dumnezeu nu este în vârf de munte? Atunci rămâne o singură soluţie: Domnul Isus Hristos. El a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine!” (Ioan 14.6), iar apostolul Ioan a spus referitor la Domnul Isus: „Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut” (Ioan 1.18).

Singura ta şansă ca să ajungi la Dumnezeu şi să cunoşti pe Dumnezeu este Domnul Isus Hristos. Oare nu este logic că Cel Care a venit de la Dumnezeu ştie drumul într-acolo? Este oare înţelept să mă iau după oameni şi religii care încearcă să descopere un drum care duce nicăieri? Viaţa, învăţătura şi lucrarea Domnului Isus Hristos dovedesc faptul că El a fost şi este Dumnezeu Întrupat.

Aş îndrăzni să spun- creştinismul nu este o religie. Religiile sunt tentativele oamenilor care prin merite şi eforturi personale se străduie să urce către Dumnezeu deşi nu ştiu nici măcar direcţia. Creştinismul, însă, spune cu totul altceva: Dumnezeu S-a coborât la noi în Persoana Domnului Isus Hristos ca să ne aducă la Tatăl. Creştinismul este o relaţie nouă şi vie cu Dumnezeu Tatăl prin Isus Hristos.

Dacă Dumnezeu ar fi pe un vârf de munte, ai putea încerca o religie.  Dacă Dumnezeu este dincolo de orice vârf de munte, alege creştinismul, urmează-L pe Domnul Isus Hristos şi nu vei regreta! Nu mai este cazul să te urci pe munte ca să ajungi la Dumnezeu. S-a coborât El la noi prin Domnul Isus Hristos.

 

Mihail Geabou

 

Advertisements
This entry was posted in Apologetica, Tineri, Valori, Viaţa eternă and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s