Amăgirea papală

Vremurile sfârşitului sunt caracterizate de conflicte armate, tulburări sociale, criză umanitară şi boli, persecuţie religioasă şi multă imoralitate; toate acestea pe fondul unui intens fenomen de amăgire. Domnul Isus ne avertizează că fenomenul înşelăciunii se va extinde şi chiar mulţi vor cădea în capcana minciunii din partea aşa numiţilor prooroci sau lideri religioşi.

Băg02aţi de seamă să nu vă înşele cineva fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice „Eu sunt Hristosul!” şi vor înşela pe mulţi.  Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie… pe alocuri vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumă…. atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu… se vor ridica mulţi prooroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi. Şi din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la capăt va fi mântuit.”—Acestea sunt cuvintele Domnului Isus (Matei 24.4-13).

La începutul acestui an, Papa Francisc a apărut în spaţiul virtual cu un videoclip motivator la ecumenism. În acest videoclip apar patru persoane, reprezentanţi a patru mari religii: musulmani, budişti, creştini şi mozaici. Unul declară că are credinţă în Alah, altul în Buda, altul în Isus Hristos iar altul în Dumnezeu. În final toţi spun: „eu cred în dragoste.”

Mesajul Papei este următorul:

Majoritatea locuitorilor planetei se declară credincioşi. Aceasta ar trebui să ne conducă la un dialog între religii. Nu trebuie să încetăm a ne ruga pentru aceasta şi să colaborăm cu cei cei care gândesc diferit.

Mulţi gândesc diferit, simt diferit, Îl caută pe Dumnezeu şi-L întâlnesc pe Dumnezeu pe căi diferite.

În această multitudine de religii, există o singură certitudine pe care o avem pentru toţi: toţi suntem copii ai lui Dumnezeu.  Am speranţa că vei împărtăşii cu alţii cererea mea de rugăciune luna aceasta: ca un dialog sincer între bărbaţi şi femei de diferite religii poate produce roadele păcii şi dreptăţii. Am încredere în rugăciunea ta!”

papa-si-musulmaniiIniţial n-am ştiut de ce Papa Benedict a trebuit să se retragă din pontificat. Au fost cu adevărat probleme de sănătate sau a fost nevoit să accepte retragerea? Privind însă activitatea intensă şi controversată a Papei Francisc încep cel puţin să bănuiesc că ceva nu este în regulă. Un om care caută popularitate (sărutarea leprosului şi spălarea picioarelor unor musulmani). Un om abil care cu preţul compromisului intră în dialog şi capătă trecere înaintea liderilor altor religii dar şi ai diferitelor culte creştine, chiar evanghelici. Un om cu influenţă la nivel înalt printre lideri politici de talie mondială dar şi un om care pleacă capul şi sărută mâna controversatului Rockefeler. Totul culminează cu afirmaţii de-a dreptul şocante prin care încurajează imoralitatea sexuală şi neagă divinitatea Domnului Isus Hristos.maxresdefault

Mesajul Papei nu este doar plin de erezie ci şi slab în ce priveşte argumentarea logică. Faptul că cineva „se declară” sau „se consideră” credincios este tot una cu „a fi ” credincios? O presupunere de acest gen este suficientă să justifice un dialog pe picior de egalitate între creştinism şi alte religii moarte? Şi în vremea Domnului Isus era aceeaşi situaţie; totuşi Domnul Isus nu i-a trimis pe ucenici să negocieze adevărul creştinismului cu fanteziile şi învăţăturile păgânismului din vremea aceea. Au făcut vreodată apostolii Domnului Isus aşa ceva?

Apoi afirmaţia „mulţi Îl caută pe Dumnezeu şi-L întâlnesc pe Dumnezeu pe căi diferite”- este o afirmaţie cum nu se poate mai gravă, o afirmaţie pe care doar duhul anticristic şi diavolul o putea face. De ce? Pentru că este împotriva Sfintelor Scripturi şi-L contrazice pe Însuşi Fiul lui Dumnezeu- Isus Hristos care a spus clar: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14.6). De asemenea apostolul Ioan mai spune: „Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.” (Ioan 1.18)

Este regretabil că un Papă care se pretinde creştin se crede mai mare decât Însuşi Hristos—cum poţi spune că poate cineva să-L găsească pe Dumnezeu în afara lui Hristos, fără Hristos?  Dumnezeu nu se află „în vârful muntelui” aşa cum spun unii ci mult „deasupra vârfului de munte” de aceea, singurul care ştie calea către Tatăl Dumnezeu este DOAR Cel Care S-a coborât de la Dumnezeu—Domnul Isus Hristos.

O altă erezie grosolană prezentată în videoclip este aceea că Domnul Isus este distinct de Dumnezeu şi nu este Dumnezeu. Biblia spune cu totul altceva: Ioan 1.1 La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu. Cuvântul- Logosul este Domnul Isus. Ioan 5.23 …toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul nu cinsteşte pe Tatăl Care L-a trimis. Ioan 20.28 Toma I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu.” ( Romani 9.5; Tit 2.13; 1Ioan 5.20; Isaia 9.6-7; Mica 5.2; Marcu 2.7…etc)

Cu ce autoritate şi cu ce îndrăzneală poate acest om şi Papă să spună că „toţi suntem copii ai lui Dumnezeu”? Apostolul Domnului Isus, Ioan a spus: „tuturor celor ce L-au primit pe Domnul Isus, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om ci din Dumnezeu” (Ioan 1.12-13). Deci nu toţi oamenii sunt copii ai lui Dumnezeu ci doar aceia care cred şi trăiesc în ascultare de Domnul Isus.

Credinţa creştină este singura care are la bază pe Însuşi Dumnezeu Isus Hristos. Toate celelalte sunt religii, adică tentative ale omului de a urca spre Dumnezeu. Creştinismul este credinţa vie şi sigură într-un Dumnezeu care S-a coborât la noi ca să ne ia la Tatăl. Toţi ceilalţi întemeietori de religii sunt morţi acum şi mormintele lor sunt pline cu osemintele lor. Hristos Isus însă este viu şi mormântul Lui este gol. El singur a avut îndrăzneala să afirme „Eu sunt Calea, Adevărul, Viaţa, Lumina lumii, Pâinea vieţii, Apa vie….Eu şi Tatăl una suntem”- şi a dovedit asta. Cum aş putea îndrăzni să-L înjosesc pe Domnul Isus Hristos până acolo să-L pun pe picior de egalitate cu Buda, Mahomed sau Alah?!

01Fără îndoială că Papa Francisc este un omul capabil să se lase în slujba Diavolului şi să înşele pe mulţi. Biblia ne avertizează: „Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire ca să creadă o minciună pentru ca toţi cei care n-au crezut adevărul ci au găsit plăcere în nelegiuire să fie osândiţi” (2Tesaloniceni 2.11-12).

Fii înţelept: citeşte Biblia, crede în Domnul Isus şi caută părtăşia Bisericii Lui ca să fii pregătit pentru iminenta venire a Domnului Isus şi a judecăţii tuturor oamenilor!

 

Mihail Geabou

 

Advertisements
This entry was posted in Apologetica, Lumea ca sistem, Politica, Vremurile din urmă and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s